top of page

Σαλάτα με ωμή αγκινάρα, τυρί γραβιέρα και
λιαστή ντομάτα

Συστατικά I (Μερίδες 4):

  • 12 άγριες αγκινάρες

  • Μια χούφτα φύλλα baby ρόκας

  • 60 γρ λιαστές ντομάτες

  • 6 κουταλιές της σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο BRIGADA

  • Χυμός από 4 λεμόνια

  • 60γρ τυρί γραβιέρα Τήνου

  • 20 γρ κουκουνάρι

  • Λίγα φύλλα φρέσκιας μέντας, ψιλοκομμένα

  • Θαλασσινό αλάτι

  • Μικρή ποσότητα κάπαρης

  • Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

p1g4k62c7g14mg1he1kcs1ono12j75_1400x800_

Παρασκευή

  1. Ετοιμάζουμε τις αγκινάρες αφαιρώντας όλα τα εξωτερικά φύλλα μέχρι να μείνει μόνο η τρυφερή καρδιά. Στη συνέχεια, χρησιμοποιώντας ένα μικρό μαχαίρι, κόψτε γύρω από τα στελέχη με κυκλικές κινήσεις για να αφαιρέσετε το σκληρό εξωτερικό στρώμα.

  2. Οι αγκινάρες τείνουν να σκουραίνουν γρήγορα, γι' αυτό αμέσως μετά το καθάρισμα, βυθίστε τις σε ένα μπολ με το χυμό δύο λεμονιών και νερό.

  3. Μόλις είναι έτοιμα όλα τα υλικά, προσθέστε τη ρόκα σε ένα μεγάλο μπολ, ακολουθούμενη από τις αγκινάρες (σε λεπτές φέτες), τη γραβιέρα, τη λιαστή ντομάτα, το χυμό ενός λεμονιού, λίγο δυόσμο, θαλασσινό αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι . Ανακατεύουμε καλά.

  4. Σερβίρουμε με λίγο έξτρα παρθένο ελαιόλαδο BRIGADA.

 

 

Συνταγή: Ευριπίδης Αποστολίδης

bottom of page