Σαλάτα με ωμές
αγκινάρες, γραβιέρα
και λιαστή τομάτα
Υλικά (Για 4 άτομα)
· 12 άγριες Αγκινάρες
· 1 Χούφτα φύλλα baby ρόκα,
· 60 γρ. λιαστή τομάτα
· 6 κουταλιές εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
· Χυμός από 4 λεμόνια
· 60γρ Γραβιέρα Τήνου
· 20 γρ. κουκουνάρι
· Μερικά φύλλα δυόσμο – ψιλοκομμένο
· Αλάτι Θαλασσινό
· Λίγη κάπαρη
· Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση
Ετοιμάστε τις αγκινάρες αφαιρώντας όλα τα εξωτερικά φύλλα μέχρι να μείνει μόνο η τρυφερή τους καρδιά.
Στη συνέχεια, χρησιμοποιώντας ένα μικρό μαχαίρι, κόψτε κυκλικά δίπλα από τα κοτσάνια, αφαιρώντας το σκληρό εξωτερικό στρώμα.
Οι κομμένες αγκινάρες μαυρίζουν πολύ εύκολα, γι΄αυτό τις βουτάμε αμέσως μετά το
καθάρισμα σε ένα μπολ με τον χυμό από δύο λεμόνια και νερό.
Αφού ετοιμάσετε όλα τα υπόλοιπα υλικά, προσθέτετε σε ένα μεγάλο μπολ την ρόκα, τις αγκινάρες κομμένες σε πολύ λεπτές φέτες, την γραβιέρα, την λιαστή ντομάτα, χυμό από ένα λεμόνι, λίγο δυόσμο, θαλασσινό αλάτι, φρεσκοκομμένο πιπέρι. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε προσθέτοντας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο.
Ολόκληρη η συνταγή στο FNL-GUIDE.